Kategorije Filtri Izberi kategorijo
0 0
0
Big Bang Info Gospodinjstvo Predstavljamo: Bela tehnika ASKO
Gospodinjstvo

Predstavljamo: Bela tehnika ASKO

Seznam vseh člankov
21.05.2021.

Leto 2020 je leto, ko ASKO dopolni 70 let. 70 let idej in inovacij, zaupanja in izkušenj. To je zgodba o litem železu in skrbi. Ideja je bila vedno preprosta - kakovostni aparati za spodbujanje dobrega počutja v vsakdanjem življenju.

Na začetku - in to že dolgo - so ljudje ali bolje rečeno ženske prale perilo ročno. Prvi pralni stroji so bili izumljeni proti koncu 18. stoletja. Najverjetneje je bil eden najzgodnejših prototipov model iz lesa častitega Christopherja Polhema, švedskega Leonarda DaVincija. Te nizkotehnološke, a iznajdljive lesene stroje so polnili z mokrim perilom in ročno poganjali. Leta 1858 je bil predstavljen prvi stroj z vrtečim se bobnom, pred tem pa model z vrtljivim sodom. Prvi električni pralni stroj je bil patentiran leta 1910.

V tridesetih in štiridesetih letih velika večina ljudi na Švedskem še vedno ni imela dostopa do sodobne tehnologije, med njimi tudi mati Karla-Erika Andersona. Bil je mladi kmet v Jungu južno od Lidköpinga, ki je videl mamo v stiski; ročno pranje je mokro, hladno in težko. Želel ji je olajšati breme, zato je izumil svoj stroj - trden, stabilen in zanesljiv, podložen iz litega železa in nerjavečega jekla. Sliši se kot pravljica, je pa resnična zgodba. Tako smo začeli leta 1950.

Začetek ASKO je bila ljubezen, nič več, nič manj.

Od takrat nas je ljubezen do tega, kar počnemo, ponesla po vsem svetu in zdaj nas lahko najdete v 30 državah. Naše načelo skrbnega in premišljenega načrtovanja in izdelave aparatov lahko zdaj najdemo v celotni paleti, ki sega od komercialnih pralnih strojev do elegantnih aparatov za kavo, gorilnikov vok, pomivalnih strojev, sušilnih omar, kombiniranih peči in še veliko več.

asko, bela tehnika asko, asko slovenija, asko big bang, pečice asko

Skrbimo za zdravje in dobro počutje uporabnikov in to že od samega začetka. Danes nadaljujemo s tem, kar se nam zdi pomembno: olajšujemo vam življenje doma. V zadnjem letu smo bili primorani ostati doma, nekateri doma celo delati. Pri ASKO vam želimo olajšati življenje doma, zato smo za vas pripravili nekaj nasvetov, kako vaše naprave ohranjati v popolnem stanju.

Priprava hrane

Hrana naj bo sveža, barvita, hrustljava in zdrava!

Kuhanje zelenjave na pari je najboljši način, da ohrani svoj okus in je videti dobro, hkrati pa tudi bolje ohrani svoje prehranske koristi (v obliki vodotopnih hranil) kot kuhanje ali dušenje. Ključnega pomena je, da s kuhanjem s paro, zelenjava ni podvržena enakemu načinu, kot bi bila v loncu vrele vode, zato tudi bolje ohranja obliko in teksturo.

asko, bela tehnika asko, asko pomivalni stroji, asko slovenija, asko big bang

Seveda je kuhanje na pari dober način, da te enake prednosti uporabite tudi za druge jedi: ribe, školjke, cmoke, žemljice in jajca. ASKO-v sistem čiste pare je posebej zasnovan tako, da preprečuje kondenzacijo vode - obdrži vso vlago v obtoku skozi celoten postopek kuhanja, za razliko od mnogih drugih običajnih parnih ali kombiniranih peči. Posledično bodo vaše sestavine bolje ohranile svoj okus; poleg tega obstaja majhna nevarnost, da se zamočijo, njihove občutljive površine in oblike pa so veliko manj verjetne, da bodo poškodovane.

Pranje za dobro počutje

Poleg psihološke koristi, ko se zdrsnete v sveže oprano obleko ali posteljnino, ima redno pranje perila očitno in preverljivo korist za zdravje. Veliko manj verjetno je, da pravilno očiščena oblačila in perilo vsebujejo umazanijo in majhna bitja, ki se vsak dan vdelajo v vlakna vaših oblačil. Te stvari lahko sprožijo pogoste alergije.

Alergije pa sprožijo in poslabšajo tudi ostanki kemikalij v detergentu za pranje perila in mehčalcih, na katere se zanašamo, da jih dejansko očistimo. In vse te stvari lahko zaidejo globoko v tkanine in se jih je na koncu precej težko znebiti - v primeru kemikalij, ki se lahko znajdejo celo v vaših oblačilih v pralnem stroju, ki je res zadnje mesto, kjer ste pričakoval bi, da bo vaše perilo bolj umazano.

Namenski programi za alergije, kot je tisti, ki ga najdete pri nas, se tega problema lotevajo neposredno. V pranje vnesejo več vode, več aktivnosti in več časa, kar omogoča boljše izpiranje in čiščenje ne samo oblačil, temveč tudi celotnega okolja v stroju. Daljša, bolj energična obdobja gibanja in pametna mehanska dejanja lahko uporabimo za učinkovitejše obračanje oblačil, s čimer omogočimo boljše pranje in boljše izpiranje.

Tako kot pri splošnih higienskih programih, ki se uporabljajo za globinsko čiščenje oblačil, se tudi izbrana temperatura lahko ohranja dlje, da se resnično odstranijo bakterije in drugi organizmi. Rezultat tega je, da se oblačila očistijo veliko bolj temeljito kot pri običajnem pranju, predal bobna in detergenta na stroju pa ostajata bolj čista.

Očistite stroj

Bistven je tudi učinkovit program čiščenja bobna, ki ga je potrebno pogosto uporabljati - na strojih ASKO je idealen enkrat na mesec. Tako boste zagotovili, da bo celotno okolje, v katerega oblačite oblačila, res čisto in brez tekstilnih vlaken, ostankov detergentov ali mehčalcev, umazanije in ostankov, odmrle kože in bakterij - vse od bobna do cevi. Naši stroji so zasnovani tako, da vas opozarjajo, kdaj naj se izvajajo programi čiščenja.

asko, bela tehnika asko, asko pralni stroji, asko slovenija, asko big bang, skandinavski stil, skandinavska bela tehnika

Programi za alergijo in higieno niso koristni samo za ljudi, ki trpijo zaradi alergijskih reakcij, z njimi lahko na primer dokončno očistite otroška oblačila ali kuhinjsko perilo, ki pridejo v stik s surovinami. Vsi pralni stroji ASKO v linijah Logic in Style so opremljeni s programi za alergije. In vemo, da delujejo, ker jih izčrpno preizkušamo. Ne samo, da je za nas poklicni ponos, ampak je tudi nekaj, kar jemljemo osebno. Nelagodje zaradi alergij je nekaj, na kar se večina od nas lahko zlahka poveže. Več o naših napravah za pranje perila - zasnovanih, izdelanih in preizkušenih za skrb za vas in vaše ljubljene.

Verjamemo, da se boste v ASKO tehnologijo zaljubili tudi vi, tako kot smo se mi.

Ocene (0)
0.0
Nima komentarjev. Bodi prvi!

Tvoja ocena

Bodi prvi! Prijavi se na e-novice in prvi prejmi najnovejše popuste.
Zagotavljamo ti 100 % zasebnost.
Ker želimo, da bo naša komunikacija z vami zakonita in vredna zaupanja, vas prosimo za soglasje za naslednje možnosti obdelave osebnih podatkov.

Podrobnosti si lahko ogledaš na povezavi.