Kategorije Filtri Kaj te zanima?
0 0
0
Big Bang Info Zvok in slika Apple AirPods – prihodnost brezžičnega poslušanja glasbe
Zvok in slika

Apple AirPods – prihodnost brezžičnega poslušanja glasbe

Seznam vseh člankov
17.07.2018.

Predstavljamo brezžične slusšalke AirPods. V trenutku, ko jih vzamete iz škatlice, so že pripravljene na uporabo z vsemi napravami Apple, ki jih imate. Preden jih vstavite v ušesa, so že povezane. Imajo vgrajene mikrofone za klicanje ter omogočajo upravljanje z dotiki in glasovnimi ukazi. Vse to v enostavni, neverjetno majhni in lahki obliki.

Apple je brezžične slušalke AirPods prestavil decembra 2016 in s tem napovedal prehod na popolnoma brezžično prihodnost. V samo slabem letu dni so postale najbolje prodajane brezžične slušalke v Ameriki. Odlikuje jih izjemna priročnost in lahkost uporabe, ki jo premorejo le Applovi izdelki. Potrebno je le odprtje pokrovčka njihove škatlice v bližini uporabnikovega iPhona, da jih le-ta zazna in se z njimi poveže, in že je uporabnik pripravljen na poslušanje glasbe. Od takrat dalje so slušalke samodejno seznanjene z vsemi Applovimi napravami, ki jih ima uporabnik vezane na svoj uporabniški račun, zato nadaljnje parjenje ni potrebno. Preklapljanje med poslušanjem glasbe preko iPada ali Maca je možno z enim dotikom ali klikom, medtem ko znajo same samodejno preklopiti med poslušanjem glasbe na Apple Watchu ali iPhonu.

Prelomen brezžični dizajn

AirPodsi spadajo v kategorijo popolnoma brezžičnih bluetooth slušalk, ki so vedno prižgane in povezane, ko so v uporabi. Posamezna slušalka je težka samo 4 grame, zato lahko ob vstavitvi v uho nanjo enostavno pozabite. Slušalke imajo vgrajena tipala, s pomočjo katerih zaznavajo, kdaj so v ušesih; tako na primer samodejno prekinejo predvajanje glasbe, ko jih iz ušes odstranite, in predvajanje zopet nadaljujejo, ko jih vstavite nazaj. Pri tem velja omeniti, da sta slušalki med seboj neodvisni, zaradi česar ju lahko uporabljate skupaj ali ločeno.

Upravljanje in Siri

Dvakratni zaporedni dotik na površino posamezne slušalke omogoča upravljanje predvajanja glasbe, menjanje skladb naprej in nazaj, aktivacijo pametne asistentke Siri, ki omogoča glasovno upravljanje, ter sprejemanje klicev. Za vsako slušalko posebej je mogoče nastaviti eno izmed omenjenih funkcij.

Apple W1 čip

Za delovanje AirPodsev skrbi namenski W1 čip, ki omogoča brezžično povezavo brez motenj in je izredno učinkovit ter energetsko varčen. Vsaka slušalka ima dve optični tipali, ki v povezavi z merilnikom pospeškov skupaj zaznavajo, kdaj je v uporabnikovih ušesih. Tu so še t. i. “beam-forming” mikrofoni, ki zaznavajo uporabnikov glas in izločajo šume okolice ter tako omogočajo pogovarjanje v visoki kakovosti. Vse omenjene funkcionalnosti nadzira in vodi W1 čip

Več kot 24 ur uporabe

Slušalke se ponašajo z do 5 urami poslušanja glasbe ter 2 urama pogovorov ob enkratnem polnjenju. Polnjenje slušalk v priloženi škatlici, kamor se le-te magnetno pospravijo, čas uporabe podaljša do 24 ur, pri čemer že 15 minutno polnjenje omogoči 3 ure poslušanja glasbe. Škatlica ima na dnu Lightning priključek za polnjenje tako kot ostale iOS naprave.

Delujejo tudi z “neapplovimi” izdelki

AirPodsi delujejo normalno tudi z vsemi drugimi bluetooth napravami (Androidni telefoni, Windows računalniki idr.), pri čemer pa velja omeniti, da funkcija samodejne prekinitve in nadaljevanja predvajanja glasbe ni podprta, prav tako samodejno povezovanje.

Ocene (0)
0.0
Nima komentarjev. Bodi prvi!

Tvoja ocena

Bodi prvi! Prijavi se na e-novice in prvi prejmi najnovejše popuste.
Zagotavljamo ti 100 % zasebnost.
Prepričani smo, da ti bodo naše e-novice res všeč in da z nami ne boš več v zadregi, kakšno rojstnodnevno darilo kupiti mami. Vseeno pa potrebujemo tvoje soglasje za naslednje možnosti obdelave osebnih podatkov.

Podrobnosti si lahko ogledaš na povezavi.