Kategorije Filtri Kaj te zanima?
0 0
0
Big Bang Info Zvok in slika Prestižni naziv Zlati Monitor Philipsovemu OLED TV 55POS9002
Zvok in slika

Prestižni naziv Zlati Monitor Philipsovemu OLED TV 55POS9002

Seznam vseh člankov
16.07.2018.

Največji neodvisni test televizorjev v Sloveniji je zopet soočil več kot ducat pametnih digitalnih televizorjev z ločljivostjo 4K UHD. Najboljšemu je podelil prestižni naziv Zlati Monitor. Laskavi naziv je znova, že petič zapored, pripadel Philipsu, tokrat že večkrat nagrajenemu televizorju Philips OLED TV 55POS9002. Ta se je “po vseh obravnavanih kriterijih izkazal kot nadpovprečen”.

Ustvarjalci revije Monitor so tudi letos v svojem tehničnem laboratoriju preverjali in primerjali 55- in 65-palčne televizorje vseh pomembnejših proizvajalcev televizorjev, ki so na voljo pri nas. Preizkusili so jih v naslednjih kriterijih: kakovost slike, s katerim so proizvajalci pridobili glavnino točk, kakovost zvoka, upravljanje televizorja in pametni vmesnik. Po teh kriterijih sta se najbolje odrezala Philipsova OLED-televizorja serije 9002 (55-palčni) in njegova večja, 65-palčna različica, serija 873.

Philips TV 55POS9002 dobitnik naziva Zlati Monitor 2018

„Odlična kakovost slike, za katero je zaslužna matrika OLED, vsestranskost in uravnoteženost,” so glavni aduti „po vseh obravnavanih kriterijih nadpovprečnega televizorja” Philips OLED TV 55POS9002. Poleg matrike ga na prvo mesto postavlja tudi odličen slikovni procesor P5, ki se je izkazal predvsem pri nadgrajevanju slabših virov v ločljivost 4K, eleganten uporabniški vmesnik in bogat nabor aplikacij ter vsebin v slovenskem jeziku. Dodaten plus prinaša tristranski sistem Ambilight, Philipsov televizor serije 9002 pa so pri reviji Monitor označili tudi kot enega najdostopnejših televizorjev OLED na našem trgu. O tem, kaj zmorejo najnovejše matrike OLED, je Monitorjevo ekipo najbolj prepričal najnovejši Philips TV 65OLED873, katerega edina slabost je bila višja cena, za katero pa pravijo, da je upravičena. „Razvajal nas je tako s prikazom slike, ki je tudi v dinamičnem načinu obdelave slike presenetljivo naravna in balzam za oči gledalca, kot z zvokom. Višjo ceno Philipsov televizor upravičuje s skoraj brezrobnim aluminijastim ohišjem in modernim daljinskim upravljalcem,” so se strinjali pri reviji Monitor.

Svoje odlike sta pokazala tudi televizorja Philips serije 8503 in 7503

Na testu velikih televizorjev sta se pomerila tudi dostopnejši 55PUS7503 in novejši 55PUS8503, med katerima je največja razlika vgrajena matrika Nano Cell pri slednjem. Tehnologija Perfect Natural Motion v kombinaciji s procesorjem P5 je aktualno nogometno tekmo med vsemi preizkušenimi televizorji naredila še najbolj gledljivo. Pozitivno navzgor je pri seriji 8503 izstopala tudi kakovost predvajanega zvoka. Philips pa je bil znova edini proizvajalec televizorjev, ki se je pri vsebinah resnično posvetil slovenskemu trgu, saj vključuje že več kot 30 delno ali v celoti lokaliziranih aplikacij, televizorji Philips z Androidom pa poznajo tudi daleč največ načinov, kako priti do video vsebin prek spleta.

Ocene (0)
0.0
Nima komentarjev. Bodi prvi!

Tvoja ocena

Bodi prvi! Prijavi se na e-novice in prvi prejmi najnovejše popuste.
Zagotavljamo ti 100 % zasebnost.
Prepričani smo, da ti bodo naše e-novice res všeč in da z nami ne boš več v zadregi, kakšno rojstnodnevno darilo kupiti mami. Vseeno pa potrebujemo tvoje soglasje za naslednje možnosti obdelave osebnih podatkov.

Podrobnosti si lahko ogledaš na povezavi.