Išči

Aparati za pripravo hrane (178)

Priprava hrane še nikoli ni bila bolj enostavna. Preverite pestro ponudbo aparatov in pripomočkov, ki bodo vašim kulinaričnim mojstrovinam dali profesionalen pridih! 

Ko pomislimo na pripravo hrane, naše misli takoj skočijo k postopku priprave. V mislih se nam prikažejo različni kuhinjski aparati, ki nam proces kuhanja močno olajšajo, predvsem pa skrajšajo. Dobro premišljena priprava hrane lahko olajša kuhanje – še posebej, če kuhate za veliko ljudi ali načrtujete obrok s 3 hodi. Toda to ne pomeni, da morate porabiti ure za sekljanje, rezanje in mešanje. Potrebujete le prave kuhinjske aparate. Eden takih je lahko kuhalnik riža, ki poskrbi za vedno popolno kuhan riž.

 

Kuhinjo imate na dosegu roke, ne glede na to, ali ste najemnik ali lastnik stanovanja. Kuhinja pa pomeni priložnost, da razširite svoja kulinarična obzorja, pa naj bo to tako preprosto, kot je spremenjena priprava hrane priljubljenega recepta ali razvoj popolnoma nove jedi oziroma recepta zanjo.

 

Vedno se najde nekaj novega, pa tudi, če ima vaša kuhinja že vrhunsko malih kuhinjskih aparatov. Spremljajte ponudbe in bodite pozorni na novosti, da boste lahko dobro izkoristili svoje prehranske dogodivščine, še posebej v dobi spletnih blogov z recepti (oziroma foodie blogov) in izmenjevanja slik hrane na družbenih omrežjih. Če vas je strah stroškov, ki so povezani s tem, ne skrbite. Akcija kuhinjskih aparatov vam lahko prihrani marsikateri strošek. In da, mednje spadajo tudi Gorenje kuhinjski aparati, ki so v Sloveniji izjemno priljubljeni. 

Kaj je treba upoštevati pri nakupu malih kuhinjskih aparatov?

  • Mali kuhinjski aparati običajno bodisi sedijo na kuhinjskem pultu ali so pospravljani v omaro. Za nekatere je prostor na pultu in v omari omejen, zato morate pred nakupom razmisliti o tem, kakšne potrebe imate v kuhinji.
  • Drug dejavnik, ki ga je treba upoštevati, je vsestranskost. Nekatere naprave se lahko s pravimi nastavki uporabljajo za kuhanje in peko. En pripomoček lahko tako uporabite za več stvari, npr.kuhanje omake, omlete, tortilje, kaše itd.
  • Če lahko nekaj opišemo kot kuhinjski pripomoček, to verjetno ni nekaj, kar potrebujete. Dobro pravilo, ki mu lahko sledite je: »Če ima v imenu sestavino, se nakupu takšnega izdelka izogibajte, saj spadajo med impulzivne kuhinjske nakupe, ki se bodo na koncu meseca močno poznali na vaši denarnici.

 

Česen na splošno privlači veliko opreme. Upogljive cevčice za lupljenje, mehanske stiskalnice za drobljenje in celo kosi kovine, ki naj bi vam odstranili vonj z rok... Kolikokrat na teden uporabljate cel česen? No, pa imate svoj odgovor na to, če je nakup nekega pripomočka res nujen. Vse, kar potrebujete za spopadanje s česnom, je namreč nož. Udarimo ga z desko, da ga olupimo in zmečkamo, ali pa ga nasekljamo z rezilom. To je vsa umetnost.

Prev
Next
Na voljo v
Filtriranje
Razvrščanje izdelkov
Razvrščanje izdelkov
Cached: Wed, 29 May 2024 14:14:27 GMT