VIKEND AKCIJA! Uporabi kodo: VIKEND

0h
0m
0s
Išči

Nega las (169)

Odlična nega las poskrbi, da so vaši lasje vedno videti bleščeči in urejeni. Številne izdelke za nego las lahko po ugodnih cenah naročate v naši spletni trgovini. 

Nega skodranih las

Če je meja med neukrotljivimi kodrastimi lasmi in lepimi kodrastimi lasmi tanka, jo vsekakor predstavlja ravno dobra nega skodranih las. Da, le pravi izdelki za nego las, prava nega in prava pričeska lahko izboljšajo njihov videz in poskrbijo za dober izkoristek njihovega potenciala.

Nega skodranih las bo mačji kašelj, če sledite naslednjim opornim točkam:

 • Uporabljajte le šampon brez sulfatov, silikona, alkohola in parabena, ki ne izsušijo in poškodujejo las.
 • Izogibajte se prepogostemu šamponiranju las, saj odstranjuje naravna olja v njih.
 • Pred umivanjem las nanje za 20 minut nanesite balzam.
 • Las ne razčesavajte, temveč jih le počešite s prsti.
 • Lase si sušite na nizki temperaturi.
 • Lase si umivajte s hladno vodo, saj vroča z lasišča odstrani naravna olja ter lase izpostavi lomljenju ter suhosti.
 • Konice si ostrizite vsakih 6-8 tednov.
 • Lase si med spanjem spnite v ohlapen čop ali figo, da zmanjšate možnost naelektritve.
 • Domača nega las je za nego skodranih las kot eliksir. Naredite si masko iz avokada, medu in olivnega olja, jo za 30 minut nanesite na lase, nato pa sperite z blagim šamponom. Za naravno nego las so odlični tudi kis, mleko ter hibiskus, saj ne izsušijo, tako da so primerni za naravno nego suhih las, ne le skodranih.

Nega mastnih las je ravno obratna.

Nega suhih las

Nega suhih las hodi z roko v roki s skodranimi, vendar ni značilna izključno za njih. Suhi lasje so lahko tudi ravni, zato je prepričanje, da nega suhih las velja le za skodrane, zmotna.

Skodrani lasje so običajno suhi že po naravi, medtem ko ravni lasje takšni postanejo zaradi prepogoste ali premočne termične obdelave z različnimi izdelki za nego las.

Ko so vaši lasje suhi na dotik, so lahko tudi krhki in jih je težko oblikovati. Toda suhi lasje ne pomenijo, da imate večje zdravstvene težave ali da je z lasmi, ki jih imate, kaj narobe. Izpostavljenost soncu, toplotno oblikovanje, vlaga, kajenje ter uporaba napačnih izdelkov za nego las lahko prispevajo k poškodovanim in suhim lasem.

Dobra novica je, da je nega suhih in poškodovanih las precej preprosta, ko se enkrat utečete v postopek. Poleg smernic za nego skodranih las, upoštevajte še naslednje:

 • Jemljite vitamine A, C, H in železo.
 • V prehrano vnesite omega-3 kisline ter antioksidante.
 • Domača nega las naj vključuje tudi izdelke za nego las naravnega izvora. Naravna nega las, sploh naravna nega suhih las, naj zajema uporabo olj, ki se jih v lase utre po vsakem sušenju. Poleg kokosovega olja se priporoča tudi arganovo, maroško ter sivkino in metino. Zadnja dva sta na splošno priznana kot odlična izdelka za nego suhih in poškodovanih las.
 • Ker nega razcepljenih las običajno sovpada z nego suhih in poškodovanih las, se pri njej prav tako poslužujte uporabe obilice olj. Razcepljeni lasje se običajno močno lomijo, na otip pa so grobi, zato je pravilna nega las bistvenega pomena. Vodijo naj vas torej olja, balzami in uporaba kakovostnih izdelkov za nego las tudi, kar se tiče termične obdelave.

Pravilna nega las

Pravilna nega las zahteva uporabo primernih pripomočkov in izdelkov. Za pripomoček raje odštejte malce več ter bodite pri tem pozorni, da ima npr. več toplotnih nastavitev ali nastavitev moči za sušenje, navijanje in ravnanje. Pri urejanju las ne hitite. Močan pripomoček z le eno funkcijo vam lahko morda prihrani čas pri urejanju, vendar pa vas lahko na dolgi rok ne stane le lepih, temveč tudi zdravih las, v skrajnih primernih pa lahko povzroči celo njihovo izpadanje.

Prev
Next
Na voljo v
Filtriranje
Razvrščanje izdelkov
Razvrščanje izdelkov
Cached: Thu, 20 Jun 2024 23:18:24 GMT