VIKEND AKCIJA! Uporabi kodo: VIKEND

0h
0m
0s
Išči
Big BangIzdelkiAvdio & GlasbilaGlasbaPESTNER O.- MOJI METULJI 2CD

PESTNER O.- MOJI METULJI 2CD

ID: 606942
16,00 €
Možnost vračila v 14 dneh 
Dostava
Standardna dostava predvidoma od četrtka, 25.4. naprej
Ponudba prodajalca Big Bang eTržnice. Nakup je mogoč izključno preko spleta.
Več informacij
Prodajalec: MarsMusic d.o.o
Več o prikazovanju ponudb
Opis izdelka
OTO PESTNER MOJI METULJI

 

OTO PESTNER z izidom dvojne plošče 'MOJI METULJI’ najavlja 50. obletnico nastopov na glasbenih odrih. Oto Pestner v prihajajočem letu praznuje častitljivo 50. obletnico nastopov na glasbenih odrih, njegov prvi nastop se je zgodil v okviru oddaje ‘Veseli tobogan’, z njim je pritegnil pozornost - kmalu zatem je pri založbi Jugoton leta 1968 izšla prva mala plošča z naslovom ‘Najrajši sem pri očku ’.

Pred tem častitljivim jubilejem Oto predstavlja posebno, avtorsko dovršeno in z dueti obogateno dvojno ploščo, že 39. v vrsti Pestnerjevih samostojnih albumov, z naslovom ‘Moji metulji.’ Pesmi, ki so nastajale več let, so v večini avtorsko delo Ota Pestnerja, od glasbe, besedil pa vse do produkcije in priredb skladb. Na dvojni plošči je več duetov, Otu Pestnerju so se v pesmih pridružili Omar Naber, Elda Viler, Manuella, Samuel Lucas in Matej Hribernik ter s tribute zasedbo Beatlov Help. ‘ Dvojni album povzema Pestnerjeva tematska in avtorska poglavja zadnjih skoraj petdesetih let in odpira nove možnosti pevske in avtorske persone v več smeri. Ena je angažirana, druga bolj splošno satirična. V tretji bi znal ponoviti uspešno gospelovsko zgodbo iz nekdanjih let v še bolj osebni, avtorski različici. V četrti ga še vedno čakajo široka obzorja ciganskega glasbenega izročila, peta je countryevska. ‘ je v spremni besedi ob izidu dvojen plošče napisal Matej KrajnPrva plošča se začne s pesmijo Šestdeset let , ki je pravzaprav hvalnica, zdravica prihajajoči številki, sledi najstarejša skladba Sveta voda, v osebnoizpovedni, Tebi Maja. Na prvi plošči je tudi nekaj krasnih duetov, prvi je ‘Get There Fast, duet z Omarjem Naberjem. Ob bok se mu postavi duet z Manuello, še eno slovensko predstavnico na pesmi Evrovizije, s katero sta zapela ‘Čas je za ljubezen’.

Druga plošča je, kot pravi Matej Kranjc v spremni besedi, ‘plošča korenin’.

‘Oto se z njo med drugim poda na dolgo pot iskanja tistega, kar je z uspehom načel na plošči Ciganska kri leta 1991, ki je eden Pestnerjevih najbolj značilnih albumov. Tudi na drugi plošči Oto zapoje duete s svakom, Matejem Hribernikom – ‘Je treba le verjet’, s Samuelom Lucasom (Cigani, Cigani!), ter z Eldo Viler v pesmi ‘Molitev za ljudi’.
Tehnične podrobnosti
Zvrst albuma
slovenski izvajalci, slovenski izvajalci
Založba (mediji)
Dallas Records
Vrsta albuma
redni, redni
Število kosov v kompletu
2
Leto izdaje
2017
Leto izida
2017
Založba
Dallas Records
Cached: Fri, 19 Apr 2024 14:08:01 GMT